Friday, February 3

Sometimes, I do feel tired.
Lelah, kepak, boring. Tapi tengah cuba untuk bersabar. Sabarlah tok, ada sikit. Tapi sikla sesabar macam dolok. Dolok gik dapat enjoy, kinek tok entahlah maybe sebab faktor usia kot. Umur dah masuk 29tahun tok. Hmm..makin tua rasa. dolok mula berblogging since umur 20an kedak ya. tok dah slow dikit-dikit nak menaip apa tek leka gago dengan kerja. makin meningkat umur makin busy dengan kerja. hmm. mena la apa di baca ku dolok. masa umur awal 20an ya gago dengan study enjoy dengan life jalan sana sini. tok dah tua, even kau pergi holiday dengan family kau pun kau gik gago bukak laptop molah kerja. macam aku knek tok, tengah bermalam di Kota Kinabalu tapi harus bangun awal pagi kedak tok jam 4am email dengan client.

susah juak nak explain dengan customer yang kita tek tengah bercuti dengan family. ada nok faham dan ada nok sik faham. geram weihh. tapi sabar ajaklah. yala ku pike knek tok nak slowdown dah dengan fotografi, sik mampu dah rasanya nak molah kerja non stop kedak tok. dekat 2tahun rasaku sik berhenti kerja sekda cuti. baruk tok la ku rasa cuti bena. tapi agik nyelit mupok-mupok molah kerja sikit-sikit.

ku sik nolak rezeki, bukan ku sik beryukur bah client datang banyak ngagak aku. cuma aku pun manusia pande lelah. mok juak life ku hepi, since aku tok pegang title isteri dan ibu pada anak aku. bagi la ku peluang luang masa dengan life ku. tok mun client expect 24hours ku molah keja ajak ko pike aku enjoy? sik enjoy bha tauk sik, kelak hasil kerja sik kacak ktk orang juak merepak. please, be a good customer bha. tapi syukur juak ada customer ku lamak tok sangat penyabar, ada yang sampe 5bulan weddingnya ku baruk nyiap album, pun nya excited and hepi nerimak album sekda nak 24hours bertanyak softcopy. wuwu..boleh di kira dengan jari jak la berapa igek client kedak ya. :'D

ahh..awal pagi merepak pasal tok. aku sik benci client ku. cuma mintak faham jak. sebab saya manusia biasa. entahla, ada ndak ka orang maca entry post ku pepagi kedak tok. maklum la post kali tok sikda isi-isi penting. lebih kepada luahan peribadi. wuwu..sorry lah.

sik saba tok nak ke Kundasang pagi tok. lelah marek duduk dalam kereta jalan jauh dari Miri. marek bangun awal jam 4am juak ngemas2 dan packing barang. jam 6-7pm gia baruk sampe hotel di KK. berasa sakit pinggang. kedak jalan ke Kuching rasanya. wuwuh!

tapi harap kali tok enjoy sikit gi holiday mun kerja siap awal..wuwu..baeklah. i nak sambung packing barang2 gik kaktok. sebab awal pagi tok bertolak ke Kundasang.

Okbai! :P

5.11am Kota Kinabalu.