Tuesday, March 24

Wanita terbahagia di dunia :)

Assalamualaikum..

Hai..ehh..malam ari updated eh. Hahahaha..selalu malam-malam gitok buzy ngedit gambar & encarik ilham carik tone psd baru. Tetiba malam tok tergerak rasa ati nak updated blog. Apa tek Aliah dengan ayahnya dah jenak tido ya sik sedar lepas di berik nenen & lekak makan malam dengan ayah Aliah tek. Mommy nya sekpat tido, entahlah. Lamak tok payah nak tido jadi selalu ngabis masa ya dengan ngedit gambar dan molah psd baru untuk photoshop editing portrait akan datang. Huhu..

Sakap pasal potret akan datang tok, insyaAllah my very first event akan di adakan pada bulan April kelak. Sekda bayaran di kenakan untuk rakan-rakan fotografi yang berminat nak menyertai event ya kelak. Tambahan rakan makeup artis pun turut sama menyumbang hasil karya sidak kelak dengan model-model yang santek! arhh..sik saba pulang rasanya koh nak nunggu bulan April kelak. Hahaha..semadi buzy dari ujung bulan tok sampe awal bulan depan. Mun sik memang di awalkan event ya. :P

Alhamdulillah, Aliah dah masuk 4bulan! yeayyyy! Anak dara saya sudah membesar dengan comelnyaaa! Syukur Aliah sekda merengek-rengek teruk walaupun kinek tok Aliah dah mula nak tumbuh gigi. Mala jak garuk gusinya sampe terliur-liur lebur baju. Kadang-kadang ya mun rasanya sik berapa nyaman memang sik tido mek duak ayah menjaganya.

Aliah dah mula pande berpusing meniarap kinek tok. Pande ngangkat palak tinggi bila meniarap. Pande megang barang dah. Kenal dengan muka mommy & daddynya. Aduhai..terasa cepatnya masa berlalu. Bila tengok anak membesar macam gini, rasa macam mau pusing balik tu masa waktu dia bayi. rindu dengan bau dia bhaaa..aduina. tapi knek tok Aliah la pengubat hati & penghilang rasa lelah mommy tok. Ngantok-ngantok mommy sik sukup tido memang ilang bila diat Aliah ketawa riang. Bangun dengan kelat mata diat anak senyum manis depan kita memang rasa bahagiaaaaa yang teramat!

Arghhh...semakin sayang semakin obses dengan Aliah. Semenjak jadi mak mak tok, timeline instagram penuh dengan muka Aliah koh. Arum bulak mek duak daddynya memang nak shoot Aliah every weekend. Huhu..dahla Aliah ya suka di gamba kita. Aieee eh..pandenya koh nanggar camera, jangan kitak orang diatnya ketik ketik gia pande senyum ya mun tauk camera hala pada diriknya.

Siaplahhh..hahahaha..anyway, kaktok mek share gamba latest si tantek manis. sekpat cerita panjang agik, Aliah dah nunggah mommynya tok. Okbai.

"mommy! nenen!" :P

 gamba ari marek, bangun tdo terus mintak embak duduk gia. ngegeh k. ngeso gusiknyaaa ehh..

 perfect meniarap udahhh..semakin eksen dahnya knek tok. sikmok di pegang selalu. :3

 as you see, banyak-banyak mainan di beli mek duak daddynya bantal pelok ya juak kesukaannya. sik berenti k didit didit bantal yaa..isk isk isk

 "mommyyyy! malu bhaaa tamekkk!!" eksen sikmok diat camera time togel mogel gia..hahahaha

 lekak mandik confident senyum depan camera. alash mommy nak layan itak cayang.. :3

 Last but not least, mesti ada selfie dengan mommy k. Hahahahaha walaupun nyawanya sik nyaman time tok, mommy mejal nak selfie juak dengannya..boh marah mommy k sayang. Love you so much.. :)

 Okbai. :P

Tuesday, March 17

ALIAH AMANI

ALIAH AMANI
Location: Marina Bay, Miri Sarawak
 

Wednesday, March 4

Aliah 3months

Assalamualaikum!

Good morning! Lamaknya sik updated blog ohhh..wuwu
Kotan buzy gilak dengan anak dara I sorang tok alu sik terbukak blog koh.
Apa-apa pun syukur Majlis Aqiqah Aliah aria dah selesai. Ramai juak yang datang aria. Wuwu..dah kedak majlis nikah. ingat nak molah simple jak. Oh ya, makeup for mommy aria by Fiena Busana Kerongsang, jurugambar rasmi dari Exclusive Moment Photography, Abg Sidi & Abg Nizam.

hehehehehe..serba hitam oh mek duak laki bini. Aliah sorang jak make gown putih, maklumlah princess of the day bhaa..genapnya 3bulan aria majlis Aqiqah. Abis jak majlis ya, petang terus zasss cukur rambut Aliah sampe botak. Nangis mek duak ayahnya diat baby mek duak sekda rambut agik..wuwu Well, for new parents you guys mesti tauk gine rasanya oh. Hahahahaha

 before :P

 after :'(

Anyway, I'm back on track with photography & makeup. Do please hired me k! hahahaha..promote bhaaa..You guys can see my latest work at facebook account, mun interested ya lekas-lekas molah booking. Ne tauk mek duak laki bini gago nak honeymoon ka, holiday dengan anak ka. oh oh..hahahahaha Lak merik rega special ngan kitak urang. dont worry, mek orang freelance, so rega pun siklah ngekot standard profesional photographer di luar sana.

Okaylah..di pendekkan cerita kita pagi tok, Aliah pun dah bangun ya. Mommy nak berik nenen ngannya agik, nak mandik agik. hahahahha..iboh lupak check facebook untuk diat latest photography work. okbai.