Tuesday, August 26

Makeup Hyuna Red & Korean Wave/Curl non-heat hairstyle!

Salam & good morning!

Ngaa..ari Selasa dah aritok. Esok ari rabu, bersamaan dengan 27minggu usia kandungan ku! Alhamdulillah, nothing can compare my happiness having my own baby child. hihi..excited ehh semakin dekat ari nak deliver baby tok! Okay, recently gila obsessed dengan Hyuna Red makeup style. Basically I memang peminat tegar Red Lips. huhu..makin gik Hyuna comeback dengan redlips makeup dalam klip video terbarunya tek, terus carik tutorial makeup Hyuna Red dalam youtube. waaaa..apa lagik berayas lamak-lamak tok mekap style Hyuna! hahahahaha! ngegehnyaaa..

Simple tutorial makeup ''Hyuna Red'':

1. Red Lipstic, Brown Eyeshadow, Light Foundation, Brown Eyebrow, Eye Liner
2. Sapu light foundation ke seluruhan muka, apply compact powder ikut kesesuaian kulit. Jangan tebal gilak, nipis jak.
3. Pakai eye primer, dahya sapu base colour dengan light brown eyeshadow, di ujung alis mata apply sikit dark brown eyeshadow. blend duak-duak color eyeshadow tek sampe kemas.
4. Apply eye liner ikut suka, mok molah cat eye pun cantek!
5. pakai eyelash mun rajin, macam mek memang rajin pun. hahahaha..
6. lukis kening ikut cita rasa dikpun.
7. Apply lipstic pake brush untuk elakkan smudge dan molah garis bibir seksi.
8. Abis! so boleh bergaya dengan makeup Hyuna Red ke sine2 jak. :P

Obsessed with "Hyuna Red" makeup style! ohhh! ❤😍

Anyway, balek pada topik, semenjak duak menjak tok makin kenjaaaaa nyawa nak berias koh. entah kenak. Hahahahahahaha..berayas bah mommy to be tok bermekap ber-hairdo style. Kenja k kenjaaa. Petang marek sempat golong-golong rambut apa tek nak ngekot trend non-heat wave/curl style. Embak tido la rambut golong-golong ya tek. Hubby mala jak jelin pasya madah tido ngan rambut golong-golong. hahahaha..cali ehh..

Simple non-heat tutorial for simple wave,

1. Lepas mandik ya keringkan setengah lembap rambut kita ya.
2. Kakya bahagi rambut kita tek dengan amik bahagian crown kita dolok.
3. Apa yang tinggal kat bahagian debah rambut kita ya tek bahagi pada duak bahagian, sebelah kanan dan kiri.
4. Mula dari kanan ya bahagikan agik dengan 2-3 layer untuk proses menggolong tek.
5. Pake jak apa-apa jenis golong rambut yang ada dalam simpanan kita.
6. Dahya spray sikit pelembab rambut/hair contour/etc yang kita rasa terbaik untuk rambut tek.
7. Pasya golong sampe ke ujung rambut kita & matikan dengan klip.
8. Polah sampe abis kakya embak tido.
9. Bukak sigek-sigek hair roller tek tanpa memecahkan rambut kita tadik.
10. Spray la rambut kita tek mun rasa mok nya maintain seharian. Ada yang sik suka spray sebab mok biar volume rambut tek soft. Macam kmk terpaksa spray rambut sebab rambut jenis cepat lurus.

Selamat mencuba! hehehehehe

 After 1 night heatless waves/curl, it has turn out to be more curly than I imagine! hahahaha.Selamat mencoba! ❤😍

Thursday, August 21

My diary today!

Assalamualaikum!

Heloooo..hai rakan-rakan bloggers! dah lunch? apa lunch kitak urang tek? Kmk lom makan agik, agik sekda selera lekak kenak serang morning sickness pagi tek. Wuwu..abis semua barang makan di keluar balit. sengsara juak rasa nak ngisik balit tok.

anyway aritok rehat2 ajak di rumah. InsyaAllah kelak petang nak shoot agik si Mems Dolce. hahahaha belalak k. kaktok nak stanby barang-barang pake shoot, but first nak mekap talent dolok. mudahan juak mampu berdiri lamak sikit untuk mekap talent. wuhuuuu!



Balit dari Golden Pet ari marek. Kecik ajak paduhal Baja Haiwan tok. Rm22 sigek. Teruja nak ngetest pake si bulus2! Hihi nangga urang promote dalam Miri Cat Community yala nak try test rah sidak duak ya. giney endak ka rupa nya duak ya. mudahan makin sihat lah. tok pun aktif alu jak sidak duak ya.

Ya Allah. Dah sik lamak agik dah. Tup tup dah tinggal 14minggu. Sik sabar nak sium bau masyam baby, nak cium nya, nak peluk2. Doakan semuanya dipermudahkan. I love you baby!

ohhh..makin ari makin bulat perut tamek! muka pun makin bulaaaaat! wuwu mala berbungkar lemari carik baju nok sik ketat. ceh. banyak baju saiz S-M. hahahahahaha..terpaksa la shopping tok bercarik ngan baju2 maternity. wuwu

Mudahan segalanya di permudahkan! Amiinnnn..


Sunday, August 17

My Birthday 2014!~

Salam & good morning!

Ngaaa.. happy bepdaaayy peepaahhh.. hahahaha ngegeh. ari marek sik berapa nak sihat juak, tetiba kenak serang morning sickness. Mala rasa nak muntah-muntah dan mual. Alhamdulillah lekak muntah2 teruk pagi marek terus dapat mam banyak2 sampe ke malam.Ya juak cuaca tok jaik gilak duak tiga aritok. Malar jak rasa sejuk di rumah padahal makey baju berlapis2 dalam rumah. Hubby aritok tek dah kenak serang demam, awal pagi mintak urut & makan ubat. sian alu jak, get well soon hubby.
ngaa..thank you hubby. muka lekak muntah2 ya di embak makan. hahahahaha giney gaya nak embak gi hotel mun camtok jak-jak. nunggu next year kita celebrate bepday ngan baby di sisi kita k sayangku. huhu..thank you yang..sudi spend time beberapa minit dengan kmk walaupun ktk buzy ngan kerja. huhu..love you so much! thank you love. ^_^
 muka bepday girl. ehh..bepday mommy to be. hahahahaha macam sik cayak jak nak jadi mak-mak tok. dahla time berselpi tok baby kicking jak2. macam tauk-tauk jak anak mama tok nak makan sedap2 time ya. :D
 
Malam marek lekak Maghrib dak Alang Mail, (adik mak) molah makan-makan bbq manggang dak lobster, udang kara, ayam bbq, masak ketam, makan dak ambuyat, berulam dak sambal, makan nasi beriyani, and menu special Mee Jawa mak. adohhhh..nafsu makan malam tek macam apa jak membuak-buak cium bau. lepas baca doa makan terus makan sik duli-duli gik ngan dak aunty. hahahaha..time daknya tengah nyanyi rame-rame lagu bepday pun sik noleh-noleh sambil mulut sik berhenti makan. adohhhhh..hahahahahha abislaaaa...banyak gamba candid tengah mam sidaknya amik. huduh-huduh alu jak upa ehh..thank youuuuu! thank you so much! happy alu jak malam tek eh. 

malam tek lekak makan terus pulang awal sebab perut dah terit gilak, takut termuntah tek alu sik sempat la nak bergambar ngan dak uncle aunty. hahahaha..dak mak alu berselpi la di rumah nenek. ngan keadaan nenek yang ngantok-ngantok ya sidak ngegeh berselpi. apa tek abis kayu di luar rumah pake daknya bermonopod konon2. hahahaha berayas bergambar sidak ya..thank you so much eh for wonderful night! nyaman tido sampe ke pagi embak perut kenyang alu-alu.. :D

Saturday, August 16

Good night! :)

Its 16August, and I cant sleep. I'm hungry. I really need more sleep right now. I'm tired and exhausted today. uwaaa..

Friday, August 15

15.08.2014

A ''HAPPY FAMILY'' doesn't need a -ve vibes. And I don't like it. If I heard anything that doesn't matter to me, I just pretend nothing & ignore it. If you want to be happy, why must you hurt others people feeling just to make sure you are satisfied much seeing them unhappy because of you?

Sik faham kadang-kadang dengan karenah manusia yang suka dengki mendengki, tapi terpaksa menerima ''dunia drama'' yang sik akan habis. Biar berdendam, sindir menyindir demi nak memuas hati masing2. Bosan, bosan dengan drama yang sik habis2. Sampai bila la perangai gia nak di amalkan.

Sik apa mun kita bukan berasal usul positive thinker, at least kita cuba untuk jadi positif. Bila hati sendiri penuh dengan negatif, macam ney nak bahagia. Sebab kehidupan kita tok memerlukan perbuatan yang positif. Mula-mula ya, cuba ubah yang dalam hati, selalulah cari kebaikan dalam kehidupan bukannya keburukan orang lain.

Sik bait bah mun selalu dengki gilak dengan kehidupan orang lain. Mun dengki dengan kejayaan orang ya, doa la sama-sama berjaya, baru la dirik ya berjaya juga. Mun dengki dengan kebahagiaanya, doa la sama-sama bahagia, bukan pegi anok orang ya, macam ney kehidupan ya nak bahagia mun hati ya sik tenang & bahagia. Boleh sik?

Thursday, August 14

I miss my old instagram

Rindu. Lamak dah sik main Insta with landscape, flowers, sunset etc. Selalu ngan hubby bercelen gamba sapa paling kacak. huhu..uwaaaa..sekpala. dah bertahun2 main insta gia. stop dah kinek tok. aria gambar 4ribu lebih di delete abis. sebab waktu morning sickness sik suka nangga gamba2 gia. Dah kinek tok rasa menyesal pulang. aduyai..I only save few pictures that I adore. And most of all I deleted it  already. :(





Hujan, Musik, Makan dan Cinta

Assalamualaikum..good morning! :D

heh! Aritok awal bangun. Walaupun ari hujan kat sitok. Berapa ari dah hujan koh di Miri tok. Tapi mun menjelang tengah ari sekda gik hujan atau awan mendung. Dah berapa pagi cuaca mala sejuk dan hujan. Ya mudah nyuruh orang sikmok bangun2 ya. Laki aku lamak tok mala berkepong nak gi kerja awal dah apa tek nya nak balit awal tengah ari nak neman aku di rumah tok. Biarnya ngantok2 awal bangun dini ari.

Musik, aritok pagi-pagi ku masang lagu Alyah ya. Nang obsess la aku ngan lagu barunya ya. Entah, mala terngiang-ngiang lagu ya main rah dalam minda aku tok. Ku suka gilak dengan melodi lagunya, menusuk perasaan bila dengar alunan musik. hukhuk, bagus tokrang donlod lagunya ya. best bhaa..

Makan, lamak tok selera ada merudum sikit. sik kedak time raya aria. sikit2 jak ku makan lamak tok. Mun menjelang malam terus la sikmok makan ku. Maok2 pun sekadar k ngisik jak asal perut ada barang makan. ngaa..tedah. semadi jak rasaku lamak tok.

cinta? hahahahaha apa mok ku updated pasal cinta? mmmm..lamak tok ku diat di pesbuk rami gilak kakar pasal cinta koh. Ada nok kenak bulak, ada nok kenak tinggal, ada nok diam2 kecewa dikpun. Aihhh..nang musim kaa. Mengkali sikda jodoh dari Ilahi, terimak jak adik2 abang2. Ney tauk masa akan datang ada jodoh kitak urang ya datang. Ada sigek pesbuk miak ku maca kotan nya mala kenak bulak alu di cop semua ompuan jaik. jangan cemia dik. berserah jak ngan Allah bah soal jodoh ya. Jangan terlalu berpikiran negatip. mmm..

oklah. ya jak. sambil2 taip tok sambil mam donat & cucur pisang. mmm..baruk sehiris2. lom mampu nak makan banyak pagi tok. agik mujuk selera makan aritok. nak makan vitamin tambah selera makan oleh doktor tok agik nak berpikir 2 3 kali. takut terus nait mendadak selera makan kelak. percoma knak servis minum aik gula jak2 di klinik ibu dan anak. uwaaa..klah babai..

ngaaaa..muka nak selfie jak2 lamak tok. mood selfie makin menjadi2 walaupun muka makin bulat...ohhhh dear mommy to be! :D

 berapa ari dah ngidam fish & cip. last2 dapat juak mujuk dirik kuar rumah. lamak pregnant tok malas2 nak kuar, semadi ngenang ngidam rasa. huhu..hubby layan kan ajakla karenah bininya yang mala berubah2. gila fish&cip semenjak duak menjak tok. mok testing fish&cip rah Boulevard food court agik. uwaaaa...

muka sikmok renah di gambar. malaskuuu..hahahahhaa

3hari tok berayas makan buah2 di embak inlaws dari kampung. Buah durian iboh padahlaaa..agik ada sekotak besar belum abis di makan. Ney gik ngan buah terap, buah dabai..aduhhhh..dari raya aria dah berayas makan. nang rezeki baby kali tok. cun kenak time dah dapat balit selera makan tok. 3ari tok berentam makan buah durian eh. cukup2..pening dah palak cium bau sendawa dirikpun bau derian. hahahahhaa 

heh! mommy gila selfies sudahhhh.. :D

Tuesday, August 12

I'm in love with Alyah!

Meremang bulu roma bila dengar lagu Alyah yang baru, Sesal Separuh Nyawa. Plus her clip video was awesome did well by talented videographer Ghaz Abu Bakar.

Her makeup, wardrobe & every scenery was into me! aduyai. makin jatuh cinta dengan Alyah tok. geram..geram..geram.

Tone dalam video yaaaaaa..mancit abissssss! grrrrr!!

arghhhhh...dahhhh..okbai. nak madah ya ajak tek.


Alyah - Sesal Separuh Nyawa

Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu

Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan

Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu

Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapan

Separuh sayangmu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentukannya..

2nd Trimester!

today photo of my tummy! :D

Assalamualaikum & good morning!

Hik hik hik! hai..rajin tamek updated blog kali tok. Alhamdulillah dah masuk 6bulan penuh kehamilan. Rasa kedak berbelas taun nunggu nak masuk 6bulan tok k. sabar jak mek duak laki bini menempuhi ke dua-dua trimester pregnancy. Baby dah makin besar, kicking sana sini sik kira jam. Kadang-kadang ya tengah diat tv duduk renah adalahnya bergerak-gerak ya nyigung & nendang perut mommy nya tok. hahahaha dah pande mainnya kat dalam ya. gewam!

Minggu tok kira 25minggu kehamilan, di ikuti 6bulan kehamilan di dalam penghujung 2nd trimester. Ada last trimester agik nak di tempuhi. Syukur gilak2 pada Allah Swt sebab memberi anugerah cahaya mata yang tidak ternilai buat kmk duak.  Baby sihat walafiat dalam perut mommynya tok.

Senarai nama baby dah pun di kaji semula oleh mek duak laki bini. Kemungkinan mek duak sik milih nama bermula dari ''A'' ya, mek duak dah pun memilih nama untuk bayi lekaki dan perempuan. Persediaan nama ya pun berdasarkan panduan nama-nama islam beserta gabungan maksudnya. 

Mudahan segalana berjalan dengan lancar, rasa sik saba nak melok anak kedirik. Sunyik juak rasa dah lamak tok bila tinggal suami gi kerja. walaupun dah mera 2ekor anak pusak yang shomel serta berbulus, tetap sekpat celen rasa perasaan nak jaga anak kedirik. wuwu..

Mudahan segalanya berjalan dengan lancar eh, sik lamak gik nak masuk trimester ke 3. Pejam celik sik lamak gik nak deliver, mudahan juak jurus beranak. aminnnn aminnn aminn..ok babai.. :D

Doa agar terpelihara anak dalam kandungan:
اللَّهُمَّ احْفَظْ وَلَدِيْ مَادَامَ فِى بَطْنِيْ وَاشْفِهِ أَنْتَ شَافٍ لَا شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُكَ شِفَاءً لَا يُغَادِرُ سَقَمًا
 
Ya Allah, peliharalah anakku selama dia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit

Makeup artist in Miri Sarawak 2015!

Open booking for 2016!
*Open booking dah boleh start dari sekarang untuk blocked date awal. Please add my facebook account untuk diat review2 makeup wedding kmk. :)



OFFICIAL SERVICES MAKE-UP PRICE'S!
 
Makeup Engagement RM100
Makeup Wedding Reception RM180
Makeup Wedding Solemnization RM150
Makeup Wedding Reception + Wedding Solemnization  RM300
Makeup Wedding Reception + Berinai/ Belulut + Wedding Solemnization RM380

terms & condition:
* deposits 50% are required to blocked or book the official date.
* At least 3-2months booking before official date
* please contact us through email, phone number or facebook for any inquiries. 
*contact us through whatsapp +60109683785 (Arifah) 

Friday, August 8

McD Malaysia dan Boikot. Meh.


''Dungun Terengganu - Laporan yang mengatakan ada Individu yang bertindak keterlaluan semasa kempen ini berlaku. Mengganggu pelanggan yang sedang makan, membaling objek keras serta menggoncang pintu premis berkenaan serta menghamburkan kata-kata kurang enak kepada kakitangan yang bertugas. Jika benar keadaan ini berlaku, jelas tindakan ini bertentangan dengan tata susila dan akhlak seorang Islam."

Risau dgn extremist kinek tok. boikot ya udah la tapi jgn la sampai nak apa-apakan pekerja McD yang beragama Islam.

Pemboikot ekstrem tok sanggup sik nak bagi duit kat pekerja McD bagi menampung hidup sementara sidaknya nak dapat kerja lain?

ada extremist tok siap name callings. sapa yang sik boikot, siap samakan dengan zionist. hina-hina sesama kedirik. madah tek sikkan boikot camya pun sik dapat polah? siap suruh orang berhenti kerja etc.

siapa yang hebat gilak sampai labelkan orang sik boikot or pekerja ya zionist, silalah ke gaza daripada gago nak label orang kita tek zionist. bila di suruh ke gaza, di padah sik mampu nak ke gaza. habis ya yang nyuruh urang berhenti kerja ya kita ada berpikir sik tanggungan urang ya gine? Nak miker perut memasing jak, senang bunyi oh nak suruh orang berhenti kerja.

sembang kencang nak masuk syurga. dahya sakitkan agik hati orang sekeliling label zionist ya dah bagai boleh masuk syurga ka? Masuk syurga hanya dengan boikot and the rest boleh forget about it. what a damn joke.

selagi termampu, siapa nak boikot, boikotlah. siapa sikmaok, terpulang bah. ya hak pilihan memasing. tiada paksaan. buat sekadar termampu. bersederhanalah cause terlampau esktrem pun membawa padah juak.

geram indah ku dengan ekstremist tok.

Beza kasih sayang waktu dolok dengan kinektok, Family.

Assalamualaikum..

Dalam pada kita beraya tok, janganla kita lupak pada orang yang dalam kesusahan ataupun kesakitan. Kita tek tang happy jak nyambut raya, ada segelintir rakan-rakan atau family kita ada juak yang berada dalam keadaan kesusahan.

Dari raya aria dah mek orang sekeluarga nerimak berita macam-macam perihal saudara mara nenek mek orang jatuh sakit. Sorang ya, pakcik mek orang nunggahnya Ngah Zaidi terkenak stroke setengah badan, pasya NekWa Tipah terpaksa di operate di bahagian ovari, kakya nenek perempuan mek orang belah bapak jatuh sakit demam & batuk. tok paling terbaru nenek perempuan belah mak agik di masukkan ke hospital sebab terkenak Brain Infection.

Dugaan demi dugaan menimpa keluarga mek orang pada raya tahun tok. Hurmm..terus teringat dugaan waktu bapak terkenak stroke setengah badan pada 2tahun lepas. Faham gilak rasanya situasi orang-orang yang jatuh sakit tok. Kita hanya mampu melihat dan memberi sokongan padahal orang yang menanggung ya memang perit untuk menghadapinya.

Kmk orang sekeluarga nang gago la ngabas dak family. Kita tok agik berkeluarga, sik kira susah dan senang kita tetap sekeluarga. Ikatan persaudaraan kita tok masih ada dalam darah kita. Pertalian darah ya bukan senang-senang nak di putus. Kmk orang tok sik kisah nak ngabas saudara mara dirikpun, memang sik berkira sapa-sapa nok pernah ngabas time kita sakit ka sik.

Sikda nak sikap menting dikpun. Tapi zaman kita kinek tok, semua leka gago hal kedirik. Sekda gik macam dolok. Semua ada alasan masing-masing nak gago. Jangan dah bila insan yang kita kenal dah sikda baruk kita nak gago ambik kisah. Jadikan apa yang berlaku di masa lalu ya biarkan berlalu dan lupakan, amiklah pendekatan positif contohnya biar kita kedirik yang mulakan untuk membuat bait pada orang. Iboh berkira gilak orang ada molah bait ka sik dengan kita sebab dudi hari kelak bila waktu kita kedirik susah waktu yala kenal sapa nok sudi menolong kita sebab sayang pada kita.

Sik susah rasanya kita tok nak bersikap positif dolok. Sampai bila nak bersikap negatif jak-jak dengan orang? Sampai bila? Sombong sik ke sine2. Tempat kita diam tok pun bukan besar, sama ya juak pusing-pusing kita berjalan nemu orang yang kita kenal.

di pendekkan kata, jangan la bila insan yang kita kenali dah sekda agik baruklah kita gago nak amik kisah. sikda masalah dari knek tok kita mulakan semuanya untuk mengikat balit silaturahim sesama kita. lagikpun memang ada kesan positif juak pada kita bah, kita boleh rasa bahagia dan tenang. sebab? sekda rasa dendam marah negatif yang melekat pada kita. nakka tenang hidup kita nak?

jadi,mulakanlah dari sekarang. perbaiki diri sendiri. maafkan diri sendiri. bersikap positif bagi mengelak hidup kita sentiasa tertekan. :)

Tuesday, August 5

Hobi pelik sewaktu pregnant :3

since pregnant 3bulan ria timbul hobi pelik2 bah. entahlah. mula-mula sik rasa ya pelik sebab benda ya biasa ajak. tapi dah knek tok bila di ingat balit memang la pelik laa..sik pernah-pernah di polah waktu time lom pregnant tetiba pande maok pulang. hahahahahaha! perkara pertama di minat dan obsessed la dengan Siti Nurhaliza. mala dengar lagu Siti Nurhaliza ya. Tiap-tiap ari mesti dengar, berkareh donlod video2 nya molah konsert di Albert Hall London ya. rasa-rasanya adala dekat sebulan lebih obses dengan lagu-lagu Siti ya. dahya masuk 4-5bulan pande lejuk. sebab minat ngan retis lain dah.

kinek tok I ngakuk I obsessed dengan kecantikan Anzalna Nasir. yarabiiiiii..Anzalna sangat cantek okkkaaayyy..tengok rambutnya ya bahhh. Aduhhhh..cantek aluuuuu lahhh. hahahaha..lekak deliver tok nak diet berabis. mok cantek seksi for my hubby kedak Anzalna ehh..ngaaa.. rambut pun panjang alu juak udah tok. nunggu after deliver after breastfeeding kelak nak re-format hairstyle. jeng3. :D

Pasya mala dubdabdubdab nangga gamba Zul Ariffin. mala jak stalk IG sidak duak ya tiap ari. hahahaha..berkareh save dalam tepon gambar sidak duak ya. ngaaaa...abeslaa..abesla..asal ''like'' ajak gamba Zul Ariffin, laki sebelah mala jelin. sik ku tauk aghikkkkk..hahahahaha! hensem hensem. dubdabdubdab jak jantung diat..mala jak sik miss diat drama tv3 ya, RinduAwak200%. siap rekod agik mun rindu dengan Zul Ariffin tok. wakakakaka! udah aghikkk..kenja jak2. okbai. :D

sik lamak aghik jadi mommy!

Ngaaa...sik berasa eh 6bulan berlalu dengan pantas. tinggal 3bulan agik baby akan pop out dari pewut tiut tok. sik sabar rasanya nunggu kehadiran si tecik dalam hidupku. semestinya aku akan jadi mommy yang penyayang, garang dan terbaik untuk si tecik. ngaaa...

siyes, sik saba bah. sebulan dua tok udah pande nendang-nendang mummynya. kadang-kadang ya mun di tepuk perlahan2 sebanyak 2 atau 3 kali nya akan berik respon. wuhhhh! excited bila nangganya bergerak-gerak. insyaAllah kelak mun dapat di record ada upload dalam instagram kelak. weeeee!

kmk duak laki bini excited nak nimang anak dah tok. barang-barang udah start sikit-sikit berbeli prepare untuk ketibaan si tecik. pilihan warna untuk baby kmk duak adalah blue+white. prefer warna gia la, sebab gender baby masih lom tauk agik tok. ria scan, tangannya udah pande nak block-block doctor scan. heh. gewammm..rasa nak didit-didit ajak tangannya ya. pande nak napok ooooowww dari mommy. hahahaha *tersenyum2 tgh naip sbb tingat keletahnya dalam perut time scan*

alhamdulillah, selepas 4bulan lebih menanggung siksa morning sickness dengan keluar masuk hospital tiap bulan mommy dah selamat menempuhi semua dugaan ya. yeayyyy! backpain, sakit tulang rusuk ya biasalah sebab perut kan tengah membesar. tok pun masih membesar rasanya walaupun baruk masuk 6bulan pregnancy.

uhuk-uhuk..jangan heran aaaaa nangga pewut mek besar ilakkkk..amek pun sik tauk bhaa kenak nya besar bhaaaa... raya tok baruk la keluar nemu family & members. semua madah perut amek besar kedak nunggu ari jak nak pop out. amek asa biasa ajak bha cuma rasa berat kadang-kadang pewut tok.

aaaaaaaaaa..peepah nak jadi mommy udah ehhhh! sekpat agikla nak gaok-gaok tok. hahahaha..jadi mommy yang sopan santun la tok lak. anyway, nama untuk anak yang bakal di lahirkan udah di pilih mek duak hubby. Nama pilihan untuk baby gegel atau boy bermula dari ''A''. ngeh-ngeh

insyaAllah mun rajin nak updated agik ada la lepas tok updated. rasa nak tukar juak template blog tok ke bunga-munga. hahahah entah. mood time mengandung tok feeling munga-munga rasanya. :P

ok la. hubby sik lamak agik balit, nak kemas-kemas umah & nyedia k makan minumnnya kak balit kerja. babai..
*nah sikit gambar orang pegnen tok. :D

Kemeriahan Raya Aidilfitri 2014! ^_^

Finally, selepas lama menunggu ketibaan Syawal akhirnya menjelang tiba. 
Terasa syahdu bangun pagi raya ya bila mendengar takbir raya di samping suami tersayang. 
terharu dan sebak, sik sabar rasanya menunggu menyambut raya syawal dengan kehadiran anak kmk duak kelak eh. 
malam raya sebelum pengumuman hari raya mek duak laki bini dengan adik bongsu kmk gago mengemas umah mengatur susun gantung langsir. huhu..meriah alu jak. 
ney agik dengan warna warni liplap lampu raya, pelita di ruang halaman rumah aduyaiii..meriah alu jak raya kali tok. 

baruk aritok sempat nak updated sebab 7hari berjurut-jurut raya ngabas rumah nenek-nenek. hahahaha arum bulak sebulan raya pun sik abis kali nak ngabas rumah saudara mara sigek Miri tok. Hubby pun excited nyambut raya tahun tok, meriah alu jak katanya. 

InsyaAllah pada syawal tahun depan kita bertemu agik sekeluarga memeriahkan agik suasana pagi raya, dengan kehadiran cicit tecik! yeaaaayyy!

Buat rakan-rakan bloggers dan pembaca, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Ampun maaf di pinta andai ada terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita, kita buka lembaran baru. Kosong-kosong! :D






*gambar di petik dari Instagram kmk, @efa_aiefa