Monday, February 4

Balek kampung!

Assalamualaikum!

What a great and awesome weekend with my fiance! Balik kampung fiance, sebab ada wedding job di sinun. Dan syukur Alhamdulillah juak perjalanan kamek duak selamat datang dan kembali dari Miri-Bekenu dengan selamat walaupun rushing. Maklum la drive pake hilux kelajuannya iboh di kira la.

Banyak gambar-gambar dalam tempoh seminggu ya di update dalam Instagram saya. Boleh diat lah melalui www.instagram.com/CikArifah :)

Mmm. Before that sempat juak kamek duak ke GH, ngantar Cik Peepah kita tok medical check up nya. Mala jak ngadu pening dan mudah lemah nak pitam,dan sah-sah low blood pressure. B/P pun rendah alu-alu. Doktor sarankan rehat secukupnya but the next day I dah rushing ke Bekenu ulang alik, ney lagik menginai pengantin lain dalam beberapa malam ya. hahaha..

Gilaa lahhh! nang berpusing rasa mata dalam kereta on the way ke Bekenu time ya. Tuhan jak tauk. Berbekal ubat indah takut pengsan time molah kerja. Tauk-tauk jak la di Bekenu panas nya waktu siang lain sikit. :)

Abis jak wedding client, si boyfie terus embak raon diat rumah keluarganya di sewa orang kat Kampung Dagang, Bekenu. Sik jauh dari pekan dan sungai. Jalan-jalan nang banyak rumah nostalgia lah. Mun di renovate dan diam di sia memang best lah.

Heee..macam tok rasanya jadi orang Bekenu. sik lamak agik bakal mengahwini jejaka dari Bekenu saya tok. Alhamdulillah, I sik sangka bertemu lelaki bujang yang sik pande curang-curang tok eh. hahaha.. :P

Mala jak kenak tegor orang time mek duak berjalan di pekan time ya. Nang pemes juaklah tunang tersayang tok eh. Kebanyakan keluarganya banyak saudara di hampir semua kampung Bekenu katanya. Dan saya tok masih belum fasih dan faham gilak bahasa kedayan tok. terdiam jak la bila dengar sidak bercerita. :)

waa..nang banyak benda la mek duak dah polah seminggu lepas. Pergi survey equipment camera, barang-barang rumah dan keperluan. Tok nya start cuti CNY lamak,adoh spent time bersama-sama agik tok. Macam-macam udah di plan mengisi masa cuti. heee! sik sabar ehhh!

Sempat juak fiance kidnap embak lepak neman maknya di rumah tinggal bapaknya outstation ke Limbang. Rumahnya besar juak di Lutong ya,tapi sunyi sebab adik beradiknya buzy kerja. tinggalnya dengan maknya jak di rumah. Ruang parking yang besar luas sebab kereta jak dah beberapa buah. Kereta tunang tersayang dah 2buah, kereta bapaknya,kereta abangnya, kereta kakaknya. Penuh parking space.

Hee..macam tok rasanya nak jadi bini orang. Sik sangka perasaan nya berbeza sungguh! Sik sabar pun ada juak tok. Mudahan segalannya berjalan dengan lancar. Niat kmk duak nak pergi menunaikan umrah bersama-sama selepas kahwin kelak. InsyaAllah. Mudahan rezeki kmk duak melimpah ruah. sik sabar nak ada baby juak! arghh. my friends mala jak update gambar baby,comel ada jak! 

Doakan segalanya berjalan lancar untuk kamek duak! Aminnn aminn ya rabbal alamin!






*picisan gambar dari Instagram kamek... :D