Wednesday, August 17

Surprised from Partner in-crime

malam tek time calling Aiman,dalam jam 9pm gya. Mak ngetok pintu bilit. Agik berbaju tidur dan rupa yang sungguh tidak cantik dan cute terkejut bila tengok gadis kesayangan muncul kat depan pintu bilit. Wuh! Cik Alzza Emelza kita merik surprised. Then suddenly cakap nak culik aku. haha. Blur juak aku oleh.

Haha..then my bestie datang ngan girlfriendnya. And kak Sha pun ada juak. No wonder kak Sha ada missed called petang marek. Duhal carik aku. aku jak sik berjawab kotan tidur marek. huhu.


p/s: thank you guys! you all have made my day so awesome!

Tuesday, August 9

Selamat Hari Raya Kepada Semua Rakan-Rakan Blogger!


Salam! Hai kitak-kitak semua! Di kesempatan tok mek nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kitak orang! Have a great day on this special day! Sik lupak juak buat family yang jauh dari kamek orang kat sitok. Walaupun berjauhan tapi internet boleh merapatkan kita semua balit. hehehe..

opsss! sorry sebab post awal. Tapi awal madah barangkali aku jarang online kaktok sebab buzy. huhu. So awal-awal updated blog and post special entry tok! sorry ahhh..banyak nerimak tempahan molah biskut kinek. and buzy ngan kerja juak.

sorry ah kalau sik terabas-abas blog kitak urang. Bukan sik nengok sik maca. Ada di baca..tapi nak ngomeng ya yang sik sempat. Kotan melompat-lompat dari blog urang! hehehe..

p/s: busy---------! :P

Sunday, August 7

Posa selalu tebik time kecik2. Ko ada?

posa ke 6. Cuaca di Miri kedak diam di California. Panas berabis. Abis gelap tubuh mulus ku yang putih gebu tok. Tek bangun pagi aher. Malas nak bangun awal. Mandik tek pun nang setengah jam dalam toilet. *bukan berolah ho*.

teringat time kecik2 dolok masa gik taun satu. Time bulan posa ya gi sekolah dah biasa ngembak aik susu. sekali time posa sik boleh. wuh! Rasa nak sik mok gi sekolah sebulan ya sebab mak larang bawak botol air warna pink dolok. Siap mak marah madah sikda baju raya kalau sik posa. Wuwu.

Last-last dah puas kenak marah mak terpaksa juak gi sekolah. Tapi sik tahan juak posa. Nasib nenek ada merik duit saku pake aku time ya. Apa lagik berbeli eskrem la aku tek. Eskrem horlick nok 20sen ya. wuwu.*gulp!* nang lekak berbeli eskrem ya terus berlari tapok belakang sekolah. nang sik sampe seminit eskem ya di gasak sampai abis. kakya terus cepat2 berlari gi kelas.

wuwuh! bila balit dari sekolah terus gi dapur agak mak. nengok2 mak masak sup ayam. feveret aku! kakya mak nanyak samada ada pecah posa sik di sekolah. mula2 sik mok ngaku. tapi lepas ya madah juak ngan mak. ya pun kecik alu sora siap tangan memulas2 alas meja. wuh.!

calie bah. nasib mak sik ngerepak. al-maklum la. gik kecik nak. hehehe. bila time cuti ya lagik hebat. Kan kat sekolah dapat beli eskrem. di rumah? mcm ney? haaaa....san nyawa ku miker time ya. giney nak makan. giney nak minum. Last2 ya berlari kejap ke dapur kakya berlari kejap ke ruang tamu. kakya eksen madah lelah dan haus. last2 madah ngan mak nak pecah. tapi mak kuat madah jangan. sayang nak pecah. nang punah harapn nak makan minum. last2 gi amik bantal kesayangan *bantal busuk eh* terus baring2 depan tv. nengok katun.

masa baring ya tangan layap jak masuk ke mulut. *ibu jari,kmk dlk salu ngisap jari*. kakya ujung bantal kesayangan ya tek di pintal nyucuk lam idung. apa lagik. layap-layap melayan nyaman rasa terus tertidur. sik lamak kakya tersedar. mak bising-bising. madah aku dah pecah posa. hahahahha..dengan riang gembira nya hati terus ke dapur. minum susu..wuhhh!!

p/s: nang sik lepas la susu ya ho..