Saturday, September 9

A little me :)


Hai..
lamak sik updated entry blog. Do you miss me? :)
I know, everyone busy with works life, and so do me.
tetiba pagi tok rasa nak updated, ada benda nak share sikit.
its about my life, about my feeling too.

Alhamdulillah, my life sangat senang. 
Allah melimpah kurnia segala yang kmk pernah mintak dolok.
Kasih sayang, suami yang penyayang, anak yang comel
serta kehidupan yang sempurna di kelilingi oleh
keluarga serta rakan-rakan yang bait.

bila di renung seketika, dolok pernah lalui fasa2 buruk
lalui kehidupan yang menyakitkan,
memalukan serta memori yang sikmok di ingat balit.
mun dapat di putar waktu,
ingin rasa nak padam perkara yang pernah menghancurkan hidup dolok.

 its not a confession,
it just i dont want people to inspire by me.
i do lot of mistake on my past
yes, past is past
future is future
but please, do me a favor
dont inspire by me. 

hmm..kadang2 termenung sendirian.
bila ke pantai, duduk2 sendirian termenung.
nangga ombak laut. termenung gik.
lamak tok kmk suka duduk bersendirian di pantai.
entahla...mencarik ketenangan di sia.

i felt something missing.
but i know i wont find it again.

may Allah blessed my life and
forgive all my sins.
may Allah recieve my prayers. 
 

Thursday, July 27





Wednesday, June 14

Friday, April 7

Pantai Tusan, Bekenu




Bakam Beach, Miri Sarawak







My favorite place, Pulau Melayu Miri Sarawak








Pulo Melayu, Miri Sarawak

Rindu

Selama aku mencari
Selama aku menanti
Bayang-bayangmu di batas senja
Matahari membakar rinduku
'Ku melayang terbang tinggi

Bersama mega-mega
menembus dinding waktu
'Ku terbaring dan pejamkan mata
Dalam hati ku panggil namamu
Semoga saja kau dengar dan merasakan

Getaran di hatiku yang lama haus akan belaianmu
Seperti saat dulu
Saat-saat pertama
Kau dekap dan kau kecup bibir ini
Dan kau bisikkan kata-kata aku cinta kepadamu

Peluhku berjatuhan
menikmati sentuhan
Perasaan yang teramat dalam
Telah kau bawa segala yang 'ku punya

Getaran di hatiku yang lama haus akan belaianmu
Seperti saat dulu
Saat-saat pertama
Kau dekap dan kau kecup bibir ini
Dan kau bisikkan kata-kata aku cinta
Kepadamu ooh kepadamu ooh

Tuesday, March 14

Foto De Familia

Since mek orang create sigek group fotografi yang open pada semua newbies sik kira gajet mahal, murah, body crop or fullframe di Miri tok makin meriah jak outing. Oh ya mek orang sik milih k sapa-sapa nak join. Teras utama group tok adalah sharing knowledge, berkongsi pendapat, minat dan hobi yang sama serta merapatkan lagi persahabatan dalam dunia fotografi di Miri. Unsur-unsur negatif mek orang sikmaok ada. Lagi-lagi menjaikkan mana2 sahabat fotografi sebab bagi mek orang sik berbaloi molah macam ya.

Group Kede Kopi establish since last year. Bermula pada outing santai-santai kakya terus bergerak aktif. Sikit-sikit member masuk. Dan sik sangka mendapat sambutan menggalakkan dari rakan-rakan. So memperkenalkan geng fotografi mek orang. :D






Wednesday, February 22

I miss doing everything in love.
Hmm.. :(

Tuesday, February 7

Kundasang, Sabah












Friday, February 3

Sometimes, I do feel tired.
Lelah, kepak, boring. Tapi tengah cuba untuk bersabar. Sabarlah tok, ada sikit. Tapi sikla sesabar macam dolok. Dolok gik dapat enjoy, kinek tok entahlah maybe sebab faktor usia kot. Umur dah masuk 29tahun tok. Hmm..makin tua rasa. dolok mula berblogging since umur 20an kedak ya. tok dah slow dikit-dikit nak menaip apa tek leka gago dengan kerja. makin meningkat umur makin busy dengan kerja. hmm. mena la apa di baca ku dolok. masa umur awal 20an ya gago dengan study enjoy dengan life jalan sana sini. tok dah tua, even kau pergi holiday dengan family kau pun kau gik gago bukak laptop molah kerja. macam aku knek tok, tengah bermalam di Kota Kinabalu tapi harus bangun awal pagi kedak tok jam 4am email dengan client.

susah juak nak explain dengan customer yang kita tek tengah bercuti dengan family. ada nok faham dan ada nok sik faham. geram weihh. tapi sabar ajaklah. yala ku pike knek tok nak slowdown dah dengan fotografi, sik mampu dah rasanya nak molah kerja non stop kedak tok. dekat 2tahun rasaku sik berhenti kerja sekda cuti. baruk tok la ku rasa cuti bena. tapi agik nyelit mupok-mupok molah kerja sikit-sikit.

ku sik nolak rezeki, bukan ku sik beryukur bah client datang banyak ngagak aku. cuma aku pun manusia pande lelah. mok juak life ku hepi, since aku tok pegang title isteri dan ibu pada anak aku. bagi la ku peluang luang masa dengan life ku. tok mun client expect 24hours ku molah keja ajak ko pike aku enjoy? sik enjoy bha tauk sik, kelak hasil kerja sik kacak ktk orang juak merepak. please, be a good customer bha. tapi syukur juak ada customer ku lamak tok sangat penyabar, ada yang sampe 5bulan weddingnya ku baruk nyiap album, pun nya excited and hepi nerimak album sekda nak 24hours bertanyak softcopy. wuwu..boleh di kira dengan jari jak la berapa igek client kedak ya. :'D

ahh..awal pagi merepak pasal tok. aku sik benci client ku. cuma mintak faham jak. sebab saya manusia biasa. entahla, ada ndak ka orang maca entry post ku pepagi kedak tok. maklum la post kali tok sikda isi-isi penting. lebih kepada luahan peribadi. wuwu..sorry lah.

sik saba tok nak ke Kundasang pagi tok. lelah marek duduk dalam kereta jalan jauh dari Miri. marek bangun awal jam 4am juak ngemas2 dan packing barang. jam 6-7pm gia baruk sampe hotel di KK. berasa sakit pinggang. kedak jalan ke Kuching rasanya. wuwuh!

tapi harap kali tok enjoy sikit gi holiday mun kerja siap awal..wuwu..baeklah. i nak sambung packing barang2 gik kaktok. sebab awal pagi tok bertolak ke Kundasang.

Okbai! :P

5.11am Kota Kinabalu.


Tuesday, January 31

Empangan Bakun, Bakun Dam

Wednesday, January 25

Aliah,

Tahun tok mok masuk 3tahun umurnya. Aduyai makin comel dia lama-lama ni. Boleh tahan gaoknya, kadang-kadang panas juak ati kenaknya. Tapi cranky bila mommynya molah kerja editing dalam bilit kerja. Sekpat nangga mommnya duduk depan laptop siaplah nya berkukut rah peha kita. mintak mbak lah ya. Kadang-kadang sikpat polah album lalu di kerjanya.

Tapi yala namanya anak, ada kerja dapat di polah ada kerja sik dapat di polah. Segala mok stanby dari segi fizikal dan mental. mun sik memang stress jadinya. oh ya, lupak nak udpated gamba-gamba aliah. :P mengarey jak dalam hardisc gamba-gamba aliah. huhu sila enjoy ya. :D