Wednesday, March 15

Falling deeper in love with you :)

You are the one girl
And you know that it's true
I'm feeling younger
Every time that I'm alone with you
We were sitting in a parked car
Stealing kisses in the front yard
We got questions we should not ask but
How would you feel, if I told you I loved you?
It's just something that I want to do
I'll be taking my time, spending my life
Falling deeper in love with you
So tell me that you love me too
In the summer, as the lilacs bloom
Love flows deeper than the river
Every moment that I spend with you
We were sat upon our best friend's roof
I had both of my arms round you
Watching the sunrise replace the moon
How would you feel, if I told you I loved you?
It's just something that I want to do
I'll be taking my time, spending my life
Falling deeper in love with you
So tell me that you love me too

Tuesday, March 14

Foto De Familia

Since mek orang create sigek group fotografi yang open pada semua newbies sik kira gajet mahal, murah, body crop or fullframe di Miri tok makin meriah jak outing. Oh ya mek orang sik milih k sapa-sapa nak join. Teras utama group tok adalah sharing knowledge, berkongsi pendapat, minat dan hobi yang sama serta merapatkan lagi persahabatan dalam dunia fotografi di Miri. Unsur-unsur negatif mek orang sikmaok ada. Lagi-lagi menjaikkan mana2 sahabat fotografi sebab bagi mek orang sik berbaloi molah macam ya.

Group Kede Kopi establish since last year. Bermula pada outing santai-santai kakya terus bergerak aktif. Sikit-sikit member masuk. Dan sik sangka mendapat sambutan menggalakkan dari rakan-rakan. So memperkenalkan geng fotografi mek orang. :D






Ku tak tahu apa yang terjadi
Pada hatiku ini
Takku mengerti

Getar ini belum pernah ada
Tak pernah kurasakan
Selama ini
Malu-malu aku mengakuinya
Karena aku kini belum dewasa

Berjuta cahaya datang padaku
Menari denganku
Nyanyikan lagu tentangnya

Duhai bintang mungkinkah yang kurasa
Apakah sudah saatnya
Untukku menyukainya

Sekarang ku sering melamun
Dan juga kusenang bercermin
Oh Mengapa ini

:)

Friday, March 3

kekasihku tidakkah kau rasa hatiku pun sakit
ku tak bermaksud untuk sakitimu
kekasihku masa lalu itu menghantui aku
rasa takut hadapi masa depan oh tanpamu

mentari bersinar di balik kelabu
usah kau terhanyut di hati yang biru
waktu kan sembuhkan luka di hatimu
berjalankah engkau tanpa aku
luka, takut

Tuesday, February 28

I haven't seen my ex since we broke up
Probably 'cause he didn't wanna grow up
Now I'm out and wearing something low-cut
'Bout to get attention from a grown up

'Cause you hold me like a woman
In a way I've never felt before
And it makes me wanna hold on
And it makes me wanna be all yours

Guys my age don't know how to treat me
Don't know how to treat me
Guys my age don't know how to touch me
Don't know how to love me good
Guys my age don't know how to keep me
Don't know how to keep me
Guys my age don't know how to touch me
Don't know how to love me good

All he ever wanted was to go down
What we supposed to do with all his friends around, yeah
Smoking weed, he'd never wanna leave the house
Got an empty cushion on that sofa now

Told him, "Good luck with the next one."
Maybe she'll be just as immature
Gotta thank him, he's the reason
That I know now what I'm looking for

So I'm never going back
No, I'm never going back

Wednesday, February 22

I miss doing everything in love.
Hmm.. :(

Tuesday, February 7

Kundasang, Sabah












Friday, February 3

Sometimes, I do feel tired.
Lelah, kepak, boring. Tapi tengah cuba untuk bersabar. Sabarlah tok, ada sikit. Tapi sikla sesabar macam dolok. Dolok gik dapat enjoy, kinek tok entahlah maybe sebab faktor usia kot. Umur dah masuk 29tahun tok. Hmm..makin tua rasa. dolok mula berblogging since umur 20an kedak ya. tok dah slow dikit-dikit nak menaip apa tek leka gago dengan kerja. makin meningkat umur makin busy dengan kerja. hmm. mena la apa di baca ku dolok. masa umur awal 20an ya gago dengan study enjoy dengan life jalan sana sini. tok dah tua, even kau pergi holiday dengan family kau pun kau gik gago bukak laptop molah kerja. macam aku knek tok, tengah bermalam di Kota Kinabalu tapi harus bangun awal pagi kedak tok jam 4am email dengan client.

susah juak nak explain dengan customer yang kita tek tengah bercuti dengan family. ada nok faham dan ada nok sik faham. geram weihh. tapi sabar ajaklah. yala ku pike knek tok nak slowdown dah dengan fotografi, sik mampu dah rasanya nak molah kerja non stop kedak tok. dekat 2tahun rasaku sik berhenti kerja sekda cuti. baruk tok la ku rasa cuti bena. tapi agik nyelit mupok-mupok molah kerja sikit-sikit.

ku sik nolak rezeki, bukan ku sik beryukur bah client datang banyak ngagak aku. cuma aku pun manusia pande lelah. mok juak life ku hepi, since aku tok pegang title isteri dan ibu pada anak aku. bagi la ku peluang luang masa dengan life ku. tok mun client expect 24hours ku molah keja ajak ko pike aku enjoy? sik enjoy bha tauk sik, kelak hasil kerja sik kacak ktk orang juak merepak. please, be a good customer bha. tapi syukur juak ada customer ku lamak tok sangat penyabar, ada yang sampe 5bulan weddingnya ku baruk nyiap album, pun nya excited and hepi nerimak album sekda nak 24hours bertanyak softcopy. wuwu..boleh di kira dengan jari jak la berapa igek client kedak ya. :'D

ahh..awal pagi merepak pasal tok. aku sik benci client ku. cuma mintak faham jak. sebab saya manusia biasa. entahla, ada ndak ka orang maca entry post ku pepagi kedak tok. maklum la post kali tok sikda isi-isi penting. lebih kepada luahan peribadi. wuwu..sorry lah.

sik saba tok nak ke Kundasang pagi tok. lelah marek duduk dalam kereta jalan jauh dari Miri. marek bangun awal jam 4am juak ngemas2 dan packing barang. jam 6-7pm gia baruk sampe hotel di KK. berasa sakit pinggang. kedak jalan ke Kuching rasanya. wuwuh!

tapi harap kali tok enjoy sikit gi holiday mun kerja siap awal..wuwu..baeklah. i nak sambung packing barang2 gik kaktok. sebab awal pagi tok bertolak ke Kundasang.

Okbai! :P

5.11am Kota Kinabalu.


Tuesday, January 31

Empangan Bakun, Bakun Dam

Wednesday, January 25

Aliah,

Tahun tok mok masuk 3tahun umurnya. Aduyai makin comel dia lama-lama ni. Boleh tahan gaoknya, kadang-kadang panas juak ati kenaknya. Tapi cranky bila mommynya molah kerja editing dalam bilit kerja. Sekpat nangga mommnya duduk depan laptop siaplah nya berkukut rah peha kita. mintak mbak lah ya. Kadang-kadang sikpat polah album lalu di kerjanya.

Tapi yala namanya anak, ada kerja dapat di polah ada kerja sik dapat di polah. Segala mok stanby dari segi fizikal dan mental. mun sik memang stress jadinya. oh ya, lupak nak udpated gamba-gamba aliah. :P mengarey jak dalam hardisc gamba-gamba aliah. huhu sila enjoy ya. :D










Talent: Mems Dolce | Location: Marina Bay, Miri City
See more of my works at www.instagram.com/efaaiefa



Talent: Annzz Zuhariah, Dywee & Mems | Location: Marina Bay, Miri City
See more of my works at www.instagram.com/efaaiefa



 
Talent: Mems Dolce | Location: Pullman Hotel, Miri City
See more of my works at www.instagram.com/efaaiefa








Manusia tok pelik.
Tuhan merik kita akal untuk berfikir.
Tapi manusia tok selalu mensia-siakannya.
Dengan pelbagai pendapat, hujah dan fakta,
selalu jak manusia tersalah membuat keputusan.
Kadang-kadang sik di sedar keputusan ya akan mengubah cara kita memandang masa akan datang.

Tapi yalah, kita tok siapa nak menidakkan orang,
ya hidupnya. Caranya.
Bukan kita melahirkannya membesarkannya.
Setiap individu ada haknya sendirik untuk molah keputusan.
Jadi siapa kita nak ngatur hidupnya?
Siapa kita nak molah keputusan untuknya?

Tapi yala manusia.
Suka molah andaian, keputusan, kata-kata tanpa menggunakan akal.

Jadi?

Tuesday, January 24

I Will Go To You Like The First Snow - Ailee

Before I held you, I didn't know
That the world I was in
Was this bright


I reached you with a small breath of life
It's a love that called out to me fearlessly


I liked it so much
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those ordinary moments


In the dark eternity
In that long wait
Like sunshine, you fell down to me


Before I let go of you, I didn't know
That the world I am in
Was this lonely


Pretty flowers bloomed and withered here
The season of you will never come again


I started to become greedy
I wanted to live with you, grow old with you
Hold your wrinkled hands
And say how warm my life was


It was just one blessing
After that short encounter
You cried like the rain


I wanted to be
Happy for once
But that made you cry


Forget everything and move on
Because I will go to you
When your breath
Calls out to me again


I won't ever forget
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those moments that you gave to me


Some day, we'll meet again
It'll be the happiest day
I will go to you like the first snow


I will go to you 


Monday, November 7

Bintulu, Sarawak

Monday, October 24

BROWNISH ft Mems Dolce

BROWNISH

Talent: Mems Dolce | Location: Marina Bay, Miri City
See more of my works at www.instagram.com/efaaiefa





Tuesday, September 20

Martina Huang

SUMMER FIELD
Model: Martina Huang | MUAH: Elot Muhammad
See more of my works at www.instagram.com/efaaiefa



Sunday, August 28



 27August2016, Miri City

Friday, August 26

Vanity Mirror are on sale in Miri City!

We are open booking for Vanity Mirror right now! 
Order will closed on 28 August 2016, Sunday.
Whatsapp for bookings ladies!

RM350 | 8 LED Bulp | 57x47inch | Available in White Color Only